Powered By Blogger

Friday, May 20, 2011

Dodon 0-0 Chirtoacă

Cele mai fierbinte teme de discuţie la moment în politica Moldovenească - sunt alegerile locale din 5 iunie 2011.

Săptămâna aceasta am urmărit întâlnirea dintre Domnii Dodon şi Chirtoacă la Publika TV. Aşteptând începutul emisiunii credeam că voi asista la o luptă în octagon. A ieşit însă, un „sparing” de antrenament.
La general mi-a plăcut, nu au fost ridicoli, cât de cât s-au respectat unul pe altul şi au fost profesionişti. (vă daţi seama dacă venea Ghimpu şi Voronin, la ce asistam). Ceia ce am remarcat este că:
- Moderatoarea nu a reişit să-i direcţioneze pe participanţi. Posibil nu are destulă experienţă şi probabil nu era percepută ca o persoană cu autoritate în domeniul dat.
- Mult timp  s-a irosit pe explicarea motivului de refuz a invitaţiilor la dezbaterile  publice.
- Analistul politic Domnul Boţan a fost ca de obicei la nivel. Când intervenea Dumnealui, elevii, pe loc se linişteau şi îi dădeau ascultare. Vorbea calm, obiectiv şi la subiect, încercând în acelaş timp să-i facă pe politicieni să înţeleagă ce l-ar interesa pe telespectator.
 - Domnul Dodon tot o ţinea cu „constructivizmul”, mai mult decât a fost necesar şi aceasta mă pune pe gânduri. Poziţia corpului şi zâmbetul ironic nu ştiu de ce dar îmi amintea de şeful lui
-La întrebarea lui Dodon despre angajarea unei companii municipale „Idelitate” pentru reparaţia drumului Alba Iulia, Chirtoacă a inceput să-şi frece nasul. După cartea lui Alan Peez „Limbajul Gesturilor”aceasta  înseamnă că persoana nu spune adevărul sau ascunde ceva.
- Un plus pentru Chirtoacă a fost că nu a folosit foile ceia ce nu putem spune despre Dodon şi Chortoacă nu a ezitat să accentuieze acest fapt.
 Cum am spus, la general emisiunea a fost ok, dar din cauza timpului limitat sau a moderatorului, s-a discutat despre tot şi despre nimic în parte.
Presupun că adversarii s-au studiat, acum au mers acasa pentru antrenament şi posibil să asistăm şi la alte dezbateri dar deja mult mai interesante.
Prognoza personală pentru alegerile de primar: Lupta principală se va da între Dodon şi Chirtoacă. Turul doi este inevitabil. Chirtoacă va câştiga la o distanţă foarte mică.

No comments:

Post a Comment