Powered By Blogger

Monday, May 16, 2011

Întrebare adresată D-lui Dodon pe bloggul personal

    Domnule Dodon! Am privit un reportaj despre conferinta de presa pe care aţi ţinut-o in faţa casei Puşkin în scopul salvării monumentelor istorice din capitală şi în special a casei sus menţionate. Nobilă pornire, nu zic, dar V-aţi trezit cam târziu stimabile. Am încercat să găsesc dacă aţi scris pe blogg despre distrugerea caselor istorice şi nu am găsit nimic. Sau să găsesc o replică de condamnare a acţiunilor de demolare a monumentului de pe strada Columna colţ cu B. Bodoni  - şi iar nimic.
     De ce nu va durut sufletul pentru arhitectura Chişinaului până acum?! Sau durerea a venit pe neaşteptate şi tocmai atunci când candidaţi pentru funcţia de primar? Dacă nu ştiţi(ar fi straniu caci aţi fost 8 ani la putere)dar demolările s-au ţinut lanţ de această capitală odată cu independenţa, şi condamnaţi ar trebui sa fiţi voi, toţi cei care v-aţi perindat la conducere.
     Va sugerez să aruncaţi o privire http://orailean.blogspot.com/2011_01_01_archive.html  să vedeţi ce sa facut în capitală la capitolul monumente istorice atâta timp cât D-stră aţi fost ocupat cu politicul.
Altă temă pe care doresc să o abordez - defunctul domn Puşkin şi exilul lui la Chişinău. O să fiu scurt. După cum toţi ştiu D-stră vă consideraţi şi sunteţi Moldovean. Deci, ca reprezentant al naţiunii "privilegiate" al acestei ţări, Vă întreb cum apreciaţi poeziile  poetului la adresa băştinaşilor atâta timp cât s-a aflat în exil?
"Проклятый город Кишинев!
Тебя бранить язык устанет.
Когда-нибудь на грешный кров
Твоих запачканных домов"
"Sredi neistovîh ţîganok
Ia, kak Orfei sredi vakhanok.
V crugu koketok moldovanok,
Pojalui, Bog sredi bolvanok.

Zato mej grustnîh moldovan
Ne lani v ovraghe livinom.
Vernee, lev mej obezian.
Ia – koni arabskii Alimadan
V smirennom tabune oslinnom."
http://orailean.blogspot.com/2011_03_01_archive.html şi http://orailean.blogspot.com/2011/04/meciul-cu-puskin-continua.html

     Nu vă simţiţi jignit şi înjosit de fratele mai mare? Sper să vă scadă din înflăcărare, sau din dorinţa de a atrage cât mai mulţi simpatizanţi sunteţi în stare să vă vindeţi şi sufletul.

Vă mulţumesc, sper să nu fiu cenzurat sau ignorat

p.s. lincul de pe bloggul lui Dodon http://dodon.md/2011/05/apel-la-corectitudine-si-echilibru/ 

No comments:

Post a Comment